“Zagrli sebe“

U okviru manifestacije ‘ Zagrli sebe” sinoc je u Bihacu odrzan i 2. protestni marš naziva ” Nije me mama rodila da sutim”, s ciljem podizanja svijesti o sve ucestalijim oblicima nasilja nad zenama, a nanzalost i femicidu.

Jedan od ciljeva marsa je i podizanje svijesti o ravnopravnst zena. Nastavak manifestacije planiran je na gradskom trgu, ali je kisa uslovila premjestanje u Kukturni centar gdje je odzano i urucivanje nagrada ucenicima srednjih skola koji su ucestvovali na nagradnom natjecaju za najbolji litararni rad na temu Feminizam je meni u organizaciji ” Glasa źene” Bihaca.

Prvo mjesto je osvojila ucenica velikokladuske gimnazije Sara Osmanovic. Za prva tri mjesta urucene su novcane nagrade, a ostali ucesnici su dobili utjesne nagrade u vidu zahvalnice i poklona.
Manifearacija je dallje nastavljena cjelovecernjim koncertom mostarske kantautorke Anitr Sunjić. Organizator manifestacije Zagrki sebe je Zenski pokret USK koji okuplja 21 nevladinu orgabizaciju i udruzenje iz svig gradova i oocina nasega kantona.