Predsjednik banjalučkog Borca podnio ostavku

Jesenji šampion Bosne i Hercegovine banjalučki Borac ostao je bez predsjednika. Sada već bivši predsjednik, Milan Tegeltija svoju odluku obznanio je nadležnim ljudima u klubu s Vrbasa. U saopćenju se navodi sljedeće:
“Vrijeme je za promjene, Borac će do kraja januara dobiti novog predsjednika kluba. Već sam vas prije Nove godine obavijestio o mojoj ideji da je zrelo vrijeme da Borac, u organizacionom smislu, napravi korak naprijed i uspostavi i imenuje novog predsjednika koji bi u punom kapacitetu bio menadžer kluba. S mojim prijateljima iz uprave kluba razmijenio sam ovu ideju i dao argument za nju. Dugo pričamo o svim prednostima i nedostacima tog, po meni, organizacionog iskoračenja i drago mi je da vas obavijestim da smo se dogovorili oko ideje i da će do kraja januara Borac dobiti novog predsjednika – Upravitelja kluba”, napisao je na društvenim mrežama sada već bivši predsjednik, Tegeltija.


Također, u svom saopćenju Tegeltija navodi da će klub u narednom periodu organizacijski napredovati i da će od njega u budućnosti imati bezrezervnu podršku u svakom pogledu. Ponosan je na rezultate koje je Fudbalski klub Borac ostvario u vremenu njegovog mandata.

Napisao: Nesimović Aldin