PREDSTAVNICI RVI BIHAĆ RAZGOVARALI SA GRADONAČELNIKOM ELVEDINOM SEDIĆEM

Predstavnici Organizacije RVI Bihaća posjetili su danas gradonačelnika Elvedina Sedića. Povod za posjetu je obilježavanje 30. godišnjice formiranja Organizacije.

Desetog juna se svake godine obilježava Dan RVI. Kako je rekao predsjednik RVI Bihać Elvir Hadžić, ratni vojni invalidi u tim danima imaju običaj posjećivati institucije i prijatelje koji ih podržavaju u njihovom radu. U gradu Bihaću je trenutno oko 1.320 ratnih vojnih invalida, uključujući pripadnike HVO-a, koji imaju svoje udruženje.

Sa ratnim vojnim invalidima danas je u gradskoj upravi razgovarao gradonačelnik Elvedin Sedić. Kao najveći problem u životu ratnih vojnih invalida istaknuto je zdravstvo i zdravstveni sistem. Sve više RVI zbog sporosti sistema i listi čekanja, nedostatka opreme i gužvi, ne stiže obaviti svoje preglede na vrijeme i zbog toga trpe štetne posljedice. Iz organizacije su iskoristili ovaj povod da apeliraju na sve one koji rade u zdravstvu i odlučuju o funkcioniranju zadravstvenog sistema, učine maksimum kako bi se ratnim vojnim invalidima olakšalo.