“Prljavu” policajku Dženanu Selimović iz Tuzle prebacili da radi u Gradačcu i to zbog povezanosti sa kriminalcima

Istražitelji su došli do dokaza, fotografija, da je Selimović imala kontakte i s ostalim kriminogenim osobama, ne samo sa Sulejmanovićem

 

Nakon što je obznanjeno da je Dženana Selimović imala bliski kontakt s pomahnitalim ubicom Nerminom Sulejmanovićem, uslijedila je odluka MUP-a TK da se ona suspenduje.

 

Kako su mediji u početku naveli, ona je bila i u vezi sa Nerminom Sulejmanovićem, a što je ubijena Nizama Hećimović, nevjenčana supruga ubice Sulejmanovića sumnjala i zbog čega je dobijala batine kada god bi ga upitala za odnos sa Dženanom.

 

“Avaz” sada otkriva da je policijska karijera “prljave” policajke Dženane Selimović i ranije kompromitirana te da je i ranije bilo elemenata za suspenziju odnosno za isključivanje iz redova onih koji trebaju da štite i provode Zakone ove države.

 

Dženana Selimović je, naime, radila u PU Centar u Tuzli, da bi nakon otkrića da je imala neprofesionalnu komunikaciju s ljudima iz kriminalnog miljea, premještena na rad u policijsku stanicu u Gradačcu.

 

Istražitelji su došli do dokaza, fotografija, da je Selimović imala kontakte i s ostalim kriminogenim osobama, ne samo sa Sulejmanovićem. S nekim od njih objavljivala je fotografije na Instagramu.