Prvi ‘ulični pjevač’ iz Bihaća napravio dar-mar u Zvezdama granda

Ja sam se naježila par puta dok si pjevao, bravo, rekla je Viki Miljković

Dženan Rakić iz Bihaća stao je prvi put na scenu “Zvezda Granda” i pokazao žiriju i milionima gledalaca da posjeduje ozbiljan talenat.

Rakić je odabrao dvije zanimljive numere, a jedna od njih je pjesma Massima Savića koji je, podsjećamo, iznenadno preminuo prije 2 dana, a to je pjesma “Iz jednog pogleda”. Druga numera bila je “Lutka za bal”.

 

Maestralnom interpretacijom ovih svakako zahtjevnih pjesama dokazao je da je ovo takmičenje pravo mjesto za njega.

Dok je pjevao prve stihove, dobio je glas od Milija, a publika je bila oduševljena glasom mladog Rakića i podržala ga uz ovacije. Ni žiri nije ostao imun na raspon talenta ovog talentovanog učesnika.

 

– Boja od milion dolara, izgledaš fantastično, ja sam se naježila par puta dok si pjevao, bravo – rekla je Viki Miljković.

 

Dženanova priča da je radio kao ulični pjevač posebno je zaintrigirala Sašu Popovića koji mu je postavio i pitanje u vezi toga:

 

– Ti sada izađeš na ulicu, uzmeš gitaru i pjevaš, da li su ljudi ostavljali bakšiš?

 

– Ja sam sticajem okolnosti bio prvi ulični svirač u historiji grada Bihaća. To sam radio nekih godinu dana, kada sam imo nekih 16. godina, bilo je i bakšiša. Kasnije sam počeo profesionalno da radim i nastupam sa bendom po pivnicama i pabovima – odgovorio je takmičar.