Radoičić: Ja sam organizirao napad na Kosovu

ODVJETNIK Milana Radoičića, srpskog biznismena i sada već bivšeg potpredsednika Srpske liste, Goran Petronijević, kazao je danas na konferenciji za medije da je Radoičić prihvatio odgovornost za organiziranje oružanog sukoba kod Banjske. Odvjetnik je to pročitao iz priopćenja Milana Radoičića.

 

“Ja, Milan Radojičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogorojnih spekulacija koje su se pojavile, obaveštavam da sam zajedno sa sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije, u selo Banjska. Razlog našeg vraćanja bio je da ohrabrimo srpski narod sa tog područja o pružanju otpora teroru kom je svakodnevno izložen”. pročitao je odvjetnik.

 

“Obavještavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam osobno obavio sve logističke pripreme za odbranu naroda, a ovaj čin nema veze sa mojim ranijim političkim angažmanom. O ovome nisam obaveštavao nikoga pa ni vlast Srbije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpra Kurtijevom teroru”, pročitao je odvjetnik iz priopćenja Milana Radoičića.

 

“VIše šuta smo se povlačili”

“Zbog povinovanja političkim razlozima, smirivanje situacije, više puta smo se povlačili jer nam je govoreno da ćemo na taj način doprineti deeskalaciji, a da će KFOR preduzeti sve što je neophodno u zaštiti srpskog naroda. Međutim ovakvo naše smirivanje situacije druga strana nije shvatila kao dobru volju, već kao slabost”, pročitao je odvjetnik.