Raste napetost u Malmeu uoči propalestinskih protesta: Ljude ne puštaju u park ni s torbama

Situacija u Malmeu sve je napetija uoči večerašnjeg polufinala Eurosonga i nastupa izraelske predstavnice, koja je ranije morala mijenjati tekst pjesme.

U gradu je poslijepodne najavljen propalestinski protest a očekuju hijade ljudi. Raste i strah od nereda, izvjetava 24. sata.hr.

Na vanjskoj strani parka u kojem je evropsko selo su grafiti s podrškama Palestini
– Na vanjskoj strani parka u kojem je evropsko selo su grafiti s podrškama Palestini, puštali su i pjesme i tu je osiguranje neviđeno. Ljude ne puštaju u park ni s torbama, a ako nose boce vode, one moraju biti prazne. Nikakve torbe i dodaci nisu dopušteni – ističu novinari s lica mjesta.

Za predstavnike medija je drugačije, oni imaju poseban ulaz gdje također sve pregledaju i prolaze kroz detektor. Šveđani su pojačali i prisustnost policajaca na mjestu gdje će biti polufinale Eurosonga, ali i najavljeni protesti.

Očekuju i do 40.000 ljudi
Na Stortorgetu su se već oko 13.30 sati lagano počeli okupljivati propalestinski prosvjednici. Ima puno više policajaca nego prethodnih dana, a sve bi trebalo početi oko 15 sati. Očekuju i do 40.000 ljudi.

Izvor vijesti: haber.ba