RAT BIHAĆKIH VRLIH POLITIČARKI

Danas je opet haman pa izbio rat na društvenim mrežama između dvije zastupnice u Skupštini a obje su iz Bihaća. Od početka ovog nazovi mandata ove dvije Bihaćke političarke na društvenim mrežama ratuju čija je zasluga za određene projekte na području Bihaća.

Projekti su vrijedni pažnje i uglavnom se ratuje oko toga ko je zaslužan za inicijativu da se pokosi trava oko škole, ko je zaslužan za inicijativu da se uhvati pas lutalica, ko je zaslužan što je premijer primio penzionere ili neko drugo Bihaćko udruženje. Danas su zaratili o tome ko je zaslužan što je u kantonalnom budžetu navodno 3 miliona za Bihaćki Dom zdravlja. Ruku na srce to je prvi obećao SDP i to onaj Bihaćki. Doduše obećali su to još u februaru 2021.godine.

Dakle, obećali su to u budžetu za 2021. godinu. Obećali i slagali. Ove godine ne znamo ko je više zaslužan od naše dvije Bihaćke političarke, Fatka ili Ilda. Možda je SDP ispunio obećanje,doduše,sa zakašnjenjem od preko godinu dana ili Ilda koja je u međuvremenu postala NES-ovka pa tako želi oduzeti zasluge Fatkinom SDP-u a ojačati NES. Sve je moguće. Samo moramo podsjetiti naše Bihaćke političarke da, zbog porasta cijena građevinskog materijala, 3 miliona KM danas ne vrijede ni približno kao što su vrijedila prije više od godinu dana. Potres se desio 29.12.2020. i samo dva dana poslije toga je još jedan Bišćanin, Hadis, odmah obezbijedio 3 miliona ali u budžetu Federacije BiH. Sredstva su odmah uplaćena i “kisele” se na računu Doma zdravlja već godinu dana.

Vlada USK i Bihaćke političarke su nešto čekali više od godinu dana. Čini se kao da su čekali rast cijena pa da tako umanje vrijednost i onih 3 miliona Federalnih ali i ovih kantonalnih. Još kad bi nam naše dvije političarke iz Bihaća htjele objasniti koja je od njih kriva što Bihać još nema Doma zdravlja i kako stvari stoje zadugo ga neće ni imati.

Pisao:Fikro Bosnic