S A O P Š T E NJ E   Z A  J A V N O S T

U sklopu redovnih predizbornih aktivnosti naš kandidat za gradonačelnika Hamdija Abdić posjetio je Kamenicu i Izačić

Mještani Kamenice su istakli da su u svakom smislu zapostavljeni već nekoliko godina. Naveli su mnoge projekte pokrenute od strane mještana ali i sa viših nivoa vlasti koji su nažalost zbog tromosti i uspavanosti propali ili se gotovo ništa ne radi na njima.

„Ova mjesna zajednica je jedna od privredno najznačajnijih na području našeg Grada. Nažalost, industrijska zona ovdje na Kamenici nije ono što bi trebala biti. Ona mora biti potpuno i savremeno uređena i to će nam biti zadatak čim preuzmemo vođenje Grada.“-riječi su Hamdije Abdića upućene mještanima Kamenice.

U prisustvu velikog broja mještana Izačića evocirane su uspomene na herojske dane odbrambeno-oslobodilačkog rata ali i razgovarano o svemu onome što će se raditi na Izačiću nakon 5. februara i pobjede Hamdije Abdića. „Svaki put sam posebno emotivan kad dođem na Izačić. Vidim ovdje puno mojih ratnih prijatelja, probude nam se sjećanja na te herojske dane. Moramo našu djecu učiti šta se dešavalo tih godina da se to više nikad ne ponovi. Ne smijemo zaboraviti prošlost ali moramo gledati naprijed. Neću praviti razliku između gradskih i prigradskih mjesnih zajednica. Svaka mjesna zajednica mora biti jednako tretirana i zastupljena u našem radu. Od 5. februara sam gradonačelnik a onda ćemo zajedno i jedinstveno rješavati sve probleme“ istakao je između ostalog Hamdija Abdić.

Bihać, 28.01.2023.

PRESS SLUŽBA

GO SDA BIHAĆ