SDA-Bihać:Saopštenje za javnost

Javna tribina i predstavljanje smjernica rada kandidata za gradonačelnika Hamdije Abdića održana je u Muzeju Avnoja mještanima mjesnih zajednica Harmani, Centar, Jezero-Privilica, Luke, Sokolac i Golubić. Akcenat budućeg rada fokusiran je na obnovu lokalne cestovne infrastrukture u pomenutim mjesnim zajednicama. “Olakšat ćemo rad naših sugrađana sa gradskom upravom.

Svakodnevno ću biti među vama i zajednički ćemo rješavati sve vaše zahtjeve i probleme. Ja sam kandidat koga je delegirala SDA ali ću biti gradonačelnik svih građana” istakao je Hamdija Abdić i zahvalio se na podršci.

U prijateljskoj atmosferi Hamdija Abdić je ugostio prijatelje iz svih udruženja proizašlih iz Odbrambeno – oslobodilačkog rata, bivših pripadnika 5. Korpusa ARBiH, MUP-a, HVO-a i Udruženja antifašista i boraca NOR-a.

Svi prisutni su se jednoglasno usaglasili o potrebi ozbiljnijeg obilježavanja važnih datuma proisteklih iz Odbrambeno – oslobodilačkog rata. Isto tako, formiran je zajednički stav o važnosti izgradnje Spomen parka Grabež i Spomen parka Hasin vrh. Istaknuti su i problemi ulaznih rampi koje imaju RVI prilikom pristupa javnim institucijama, parking prostora u gradskim zonama, zdravstvenoj zaštiti. Prisutni su se zahvalili Hamdiji Abdiću na svim aktivnostima koje je zajedno sa drugima uradio u Predstavničkom domu parlamenta FBiH. Inicijative koje je predložio su usvojene i u konačnici su doneseni zakoni od koje korist imaju boračke populacije.

Bihać, 25.01.2023.

PRESS SLUŽBA

GO SDA BIHAĆ