ŠKOLA U ŠOKU, GRAD TUGUJE – Djevojčica (18) ubijena samo dan nakon što je završila srednju školu, UPUCAO JU JE DRUGI UČENIK

Kako se navodi u lokalnim medijima, osoba koja je pozvala policiju rekla je da je žrtva imala prostrijelnu ranu na desnom ramenu. Pozivalac je rekao da odvoze žrtvu u bolnicu.

Tinejdžerka je kasnije preminula u medicinskom centru u Nešvilu.

Policijska uprava Franklina potvrdila je da je 18-godišnji Metju Rufejl uhapšen i optužen za krivično djelo ubistvo.

– Policija istražuje smrtonosnu pucnjavu koja se dogodila u subotu uveče u oblasti Mekejs Mil. Jedna osoba je poginula. Policija je uhapsila Metjua Rufejla (18) – napisalo je policijsko odjeljenje u saopštenju.

– Optužen je za krivično djelo ubistvo. Njegova kaucija je određena na 150.000 dolara. Policija vjeruje da je ovo bio izolovan incident. Istraga je u toku. U ovom trenutku nisu dostupni dodatni detalji za prosleđivanje – stoji u saopštenju.

Prema WSMV-TV, detektivima je rečeno da je Rufail napustio mjesto pucnjave i otišao u bolnicu. Zatim je priveden na ispitivanje prije nego što je navodno priznao policiji da, iako je pucao u djevojčicu, to nije bilo namjerno jer nije mislio da je puška napunjena.

U izjavi koju je dobio WSMV-TV, direktorka srednje škole u kojoj se desio zločin dr Kejti Hil odala je počast pokojnoj maturantkinji škole.

– Škola žali zbog gubitka diplomirane Lili Bejsil. Lili je bila naše svijetlo, bila je ljubazna, slatka i izuzetno poštovana. Njen osmijeh je osvijetljavao svaku sobu u koju je ušla. Iako je bila novija u našoj zajednici, brzo je prihvatila naš duh i bila je prijatelj svima koje je srela. Školi, osoblju i učenicima će jako nedostajati Lili, a mi smo posvećeni tome da odamo počast njenom sjećanju tako što ćemo podijeliti njeno svijetlo – stoji u saopštenju.

Rufejl je navodno pušten uz kauciju. Navodno je priznao da je pucao u Lili Basil, ali je tvrdio da je tragedija bila nenamjerna i vjerovao je da je puška u stilu AR-15 bila ispražnjena.

Jedan od svjedoka rekao je policiji da je video kako je Rufejl pucao u maturantkinju iz puške kalibra 22. Puška je bila u prtljažniku automobila svjedoka kada su se tinejdžeri družili.

Policija nije otkrila kako su se Bejlsilova i Rufejl poznavali.

Izvor: Srbija Danas/People.com

Izvor vijesti: haber.ba