Šta znači Zvizdićeva posjeta USK sada i koliko je dosad učinio za Krajinu?

Šta znači Zvizdićeva posjeta USK sada i koliko je dosad učinio za Krajinu?

Juče je u posjeti Unsko-sanskom kantonu boravio Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH i bivši predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

U obraćanju medijima je istakao da je ‘USK jedno od najvažnijih mjesta za BiH’ i da  je ‘došao s namjerom da vidi kako zakonodavni nivo vlasti BiH može pomoći daljem ekonomskom razvoju kantona Sarajevo’…
Nadamo se da se radilo o jezičkoj omašci, ali je porazno da mu na istu nisu ukazali ni njegovi domaćini na press konferenciji, premijer i ministar obrazovanja USK.

Također, rekao je da svi nivoi vlasti moraju mnogo više pomoći USK i njihove projekte. 

Ono što se nametnulo kao pitanje bilo je stvarna svrha posjete u ovom momentu, ali i analiza dosadašnjeg odnosa Denisa Zvizdića prema ovom dijelu BiH. Koliko je puta u pet godina mandata na čelu Vijeća ministara BiH gospodin Zvizdić posjetio Krajinu i uradio neke konkretne projekte za ovaj dio BiH? Koliko je puta ranije u mandatu predsjedavajućeg Parlamenta BiH bio u Krajini i založio se za rješavanje nekog od važnih pitanja za narod ovoga kraja?
Krajišnici nisu zaboravili da je jedan od njihovih zastupnika u Parlamentu BiH Senad Šepić, koji je, iako je pripadao istoj stranci kojoj i Zvizdić, zbog izostanka podrške i razumijevanja državnog premijera Zvizdića za rješavanje pitanja proširenja traka na graničnim prelazima i smanjenje gužvi na istima, kroz i otvaranje malograničnih prelaza u Krajini, javno tražio i smjenu Zvizdića, jer su mjesecima j godinama problemi sa velikim gužvama i maltretiranjima Krajišnika na graničnim prelazima postajali sve veći, a Zvizdić nije pokazivao interes da se ozbiljno uključi i brzo riješi ove probleme koji bi pomogli velikom broju ljudi.

Nažalost, ni na drugim važnim pitanjima za Krajišnike nije se čuo njegov glas, iako je bio najviše pozicioniran političar sa izvršnom funkcijom u ‘vladi’ na nivou BiH.
Zato, Krajišnici očekuju odgovore na ova pitanja i prema i ona će olakšati u mnogome izbor i odnos prema Zvizdiću, kao što treba posmatrati odnos, obećanja i izvršenja istih i prema Izetbegoviću, Novaliću, Džaferoviću i drugim najviše pozicioniranim političarima, koji se Krajine sjete i posjećuju je, uglavnom u predizborno vrijeme.