“DOBRO DOŠAO DENISE”Stara vara…

DOBRO DOŠAO DENISE”

Negdje sam slučajno čuo da je danas u posjeti USK-u bio Denis Zvizdić, prvi čovjek u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Da budem iskren, poslušao sam i njegovu izjavu, zanimalo me. Kaže da je došao da vidi kako on s te pozicije može pomoći nama u Krajini (zapravo je izgovorio kantonu Sarajevo) a onda treća rečenica poslije te mu je bila “da je Parlament u blokadi i da ne mogu ništa”. Znači i prije nego što je krenuo da vidi kako nam može pomoći znao je da nam on ne može baš nikako pomoći. Zapravo nije on došao zbog toga. Nepisano pravilo je da se uvijek ide “na noge” onome od koga pomoć tražiš ( neki dan su predstavnici naše, kantonalne, Vlade tako bili u posjeti federalnoj Vladi i tražili pomoć. I tako i treba. Pomoć se i traži od onih koji mogu i hoće pomoći ).

Čini mi se da je i on došao da traži pomoć od nas, od nas Krajišnika, da traži pomoć ali za sebe. Jer dok je Denis bio broj 1 znao je on da nam ne mora dolaziti, nije mu tad ni trebalo. A teško da će više ikada igdje biti broj 1. Dok je Denis bio među 2-3 najutjecajnija čovjeka u najutjecajnijoj stranci, u SDA, ni tada nam nije dolazio da vidi šta nam može pomoći.

Tad kad je nešto objektivno i mogao pomoći.
Zanimljivo, sad kad i on zna da pomoći ne može nikom, e sad nam je došao. Prerano si krenuo u kampanju ili si ti možda tek u kampanji da postaneš kandidat tzv. trojke? Davno je jedan gospodin Evgenij kazao : “Ako ste neke izdali zbog drugih, ti drugi vam neće vjerovati. A vi sami više nećete vjerovati u sebe”.
E danas sam tebe Denise pronašao u ovoj izjavi.
Znaju oni Denise da ste jednom izdali. Sretno ti u kampanji da postaneš opet nekada negdje broj 1 i dobro nam došao u Krajinu.