Stiže promjena vremena u narednim danima

Stiže promjena vremena u narednim danima

 

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -4 stupnja, Bjelašnica i Livno -1, Bugojno i Grude 0, Sanski Most, Široki Brijeg i Zenica 1, Ivan Sedlo 2, Doboj, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 3, Banja Luka i Sarajevo 4, Bijeljina i Mostar 5, Trebinje i Zvornik 6, Bihać 7, Neum 10, Gradačac 13 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo se mijenja.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana u Bosni postepeno naoblačenje sa sjevera. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar južnog i jugozapadnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 stupnja.

U Sarajevu pretežno sunčano. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stupanj.

U nedjelju će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Padavine su većinom slabe. U Hercegovini sunčanije dio prijepodneva. Zatim se prognozira naoblačenje koje će usloviti slabu kišu u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do zemlje 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme. Prije podne većinom sa slabim snijegom, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu od 4 do 7°C.