TRAGEDIJA: Majka odvela kćerkicu da joj opere zube, a onda je trenutak njene nepažnje bio KOBAN PO DIJETE

Velika tragedija se dogodila u Veneciji gdje se beba od 18 mjeseci ugušila plastičnim poklopcem od paste.

Tragedija se dogodila prošle sedmice u porodičnoj kući u Lidu, u trenutku dok je beba bila sa majkom. Bio je dovoljan trenutak da dete gurne plastični dio u usta i da joj on sleti u dušnik.

Neuspješni pokušaji

Lokalna zdravstvena uprava trenutno proverava šta se tačno dogodilo, a prema priči majke Emili, kćerkicu je odvela u kupatilo kako bi joj oprala zube. Međutim, u jednom trenutku djevojčica je uzela pastu, stavila je u usta i otkinula gornji dio poklopca, plastičnu kapicu.

“Moja kćerka i ja smo bile u kupatilu kako bih joj oprala zube. Pronašla je nov proizvod koji je i dalje imao plastičnu ambalažu, zapečaćenu, ali je zubima uspjela da je otkine “, rekla je Emili.

Roditelji su odmah pokušali da izvrše deblokadu disajnih puteva, ali nažalost, nisu bili uspješni.

Kako nisu uspeli sami da joj izvuku dio plastike iz dušnika, odjurili su u lokalnu bolnicu, odakle je trebalo da bude prevezena u Padovu. Međutim, helikopter je imao problema, pa su odletjeli drugim zbog čega su izgubili dragoceno vreme.

Prevezena u Padovu

Djevojčica je u Padovu stigla oko 12 sati gde je priključena na aparat.

“Bila je predugo bez kiseonika, instrumentima su joj izvukli plastiku koju je progutala. Pitamo se zašto joj odmah to nisu izvukli u Veneciji. Da li tamo nema instrumenata? Molili smo ljekare da to urade, nekoliko puta”, rekla je majka.

Djevojčica je u petak priključena na aparate i tokom čitave noći se borila da preživi. Nažalost, u subotu ujutru je ljekarima bilo jasno da za malenu više nema spasa.

“Bolničari u Veneciji su bili dobri, sat i po vremena su pokušavali da joj spase život, nisu odustajali. Da su imali mašinu da vide gde je zapela plastika, možda bi je spasili”, zaključila je majka.

(Kurir.rs/ Avaz.ba/)

Izvor vijesti: haber.ba