Trenutni ministar zdravstva je nesposoban dajte glas sposobnim 

Vrijeme je da najsposobniji preuzmu zdravstvo”Unsko Sanskog Kantona”ovako kaže kandidat za kantonalnu skupštinu Usk- a doktor Goretic,ako znamo da je trenutni ministar zdravstva zajedno sa njim član A-Sda  to nam onda daje za pravo da kažemo da je trenutni ministar nesposoban te doktor Goretić poziva ljude da daju glas sposobnim.

 

 

Eklatantan primjer kršenja novih pravila Izbornog zakona Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Nametnutim izmjenama Izbornog zakona BiH od strane visokog predstavnika, između ostalog, zakon dopunjen je novom definicijom kojom se precizira zloupotreba javnih sredstava i resursa, kao i sankcije za kršenje. Ovom izmjenom zloupotrebom javnih sredstava i resursa smatra se bilo koje nezakonito korištenje sredstava i resursa džave, entiteta, kantona, Brčko distrikta i drugih jedinica lokalne uprave i samouprave kojim raspolažu kandidati ili javni dužnosnici za potrebe obavljanja službene dužnosti.

Član 5, stav 7.2 (b) izbornog zakona kaže: Zloupotreba javnih sredstava iz ovog članka čine: Korištenje prostorija javnih ustanova i organa za obavljanje predizbornih aktivnosti ako korištenje istih prostorija nije zagarantovano drugim kandidatima i političkim subjektima pod istim uvjetima.

Eklatanatan primjer kršenja ovog člana Izbornog zakona pojavio se danas u Bihaću, gdje je doktor na jednom od odjela Kantonalne bolnice u rad u smjeni iskoristio da na istom snimi promotivni video za tekuću kampanju jer je kandidat stranke Narodni Evropsi savez (NES) BiH za Skupštinu Unsko-sanskog kantona.