TUGA! Dječak (4) pao u rijeku dok se se igrao sa igračkom, doživio je MOŽDANU SMRT: Majka skočila da ga spasi, nije uspjela

Sin Spensera Rajta, Levi (4), navodno je pao u rijeku u okrugu Biver, u američkoj državi Juta, i nestao – što je izazvalo očajničku potragu za djetetom prije nego što je njegova majka skočila u vodu da ga potraži. Levijeva majka je navodno izvukla sina iz vode prije nego što je prebačen u bolnicu.

Dok su ljekari uspjeli da mu vrate otkucaje srca, dječak je povratio svijest i proglašen je moždano mrtvim, prenosi ABC4. Nakon što je Levi uronio u vodu, čovjek koji je uputio poziv hitnim službama je rekao dispečeru da ga ne vide i da je uronio ispod vode usred jake struje.

Tragična nesreća se navodno dogodila kada se dijete na trenutak odvojilo od majke prije nego što je odvuklo traktor igračku u rijeku, a prijatelj je rekao da ga je ona “bila ta koja ga je pronašla, ona ga je izvukla”.

Portparolka porodice Mindi Sju Klark rekla je za ABC4 da je Levi zbrinut u bolnici u Solt Lejk Sitiju – sa srceparajućim slikama na kojima se vidi kako ga majka drži u naručju.

U izjavi koju je podijelila Klark, porodica je rekla da Levijevo srce „kuca samo od sebe“, ali on ne pokazuje znake rehabilitacije”. Porodica je rekla: “Mazili smo ga cijelu noć i snažno osjećamo da njegov duh više nije sa nama”.

Klark je takođe rekla za “Foks13Now” da ga je Levijev ujak golicao po nogama u nadi da će reagovati – što ga je navelo da “nekoliko puta otvori oči” – ali se ne očekuje dalji oporavak.

Piše: Srbija Danas

Izvor vijesti: haber.ba