UŽAS! Nezapamćena porodična tragedija! Jasmina nasmrt izbola kćerku (10)

Jasmina Kang iz Vest Midlandsa, u Velikoj Britaniji, osumnjičena je da je nasmrt izbola 10-godišnju kćerku Šej 4. marta ove godine, a tijelo djevojčice se još uvijek nalazi u mrtvačnici jer, kako kaže kuma, nemaju dozvolu da je sahrane.

Samo želim da mogu da je sahranim. To me drži budnom noću – rekla je Kajla Koklau, kuma 10-godišnje djevojčice.

Šej i njena majka živjele su sa kumom prvih šest godina Šejinog života. Kajla je primila u svoju kuću trudnu drugaricu Jasminu koja je morala da napusti dom gdje je do tada živjela, i pružila joj je šansu da zajedno podignu djevojčicu.

Moje sestre imaju djecu, ali ja nemam, svu svoju ljubav uložila sam u Šej. Moja mama i ja smo bile na porođaju. Ja sam joj presjekla pupčanu vrpcu. Bila je tako divno dijete – tako srećno i veselo. Bila je savršena. Ona je bila cijeli moj svijet. I dalje je – rekla je Kajla.

Kajla je pokušala da organizuje sahranu za svoje kumče, ali su mrtvozornici odbili da joj daju telo desetogodišnjakinje bez saglasnosti roditelja.

Ostali smo u mraku jer nismo najbliži. Ona nikada neće odrasti, udati se i imati svoju djecu. Samo ne želim da dobije sirotinjski grob. Treba je sahraniti – dodala je.

Služba mrtvozornika navela je za BBC da nema komentar o ovom slučaju.

Potresena kuma kaže da se, i nakon dva mjeseca od gnusnog zločina, i dalje osjeća “bolesno“, da je smršala 19 kilograma i da će nastaviti da se bori za dostojnu sahranu. Takođe, istakla je da je kontaktirala advokata jer više nije znala šta da radi.

Trenutno istražitelji utvrđuju gdje se nalazi biološki otac male Šej, koji je, prema navodim kume, nikada nije upoznao. Dok ga ne pronađu, Kajla ističe da želi da ona bude odgovorna za sahranu djevojčice.

Roditelji imaju odgovornost da sahrane svoje dijete. Postoji obaveza. Ko to može da sprovede? Ko se zalaže za njih? – rekla je za BBC Rajnara Akhtar, vanredni profesor na Univerzitetu Varvik, specijalizovana za porodično i dječije pravo.

Dr Akhtar je rekla da postoji član opšteg prava da tijela treba da budu sahranjena ili kremirana uz odgovarajuće “poštovanje” i “pristojnost” i “bez daljeg odlaganja“. Ona je dodala da se u slučaju iz 2017. godine, gdje sahranu tijela djeteta nije organizovao nijedan roditelj, uključila lokalna vlast.

Viši sud ima ovlašćenje da naredi da mrtvozornik preda tijelo za sahranu, pa se savjet obratio sudu da preda tijelo djeteta – objasnila je.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Izvor vijesti: haber.ba