(VIDEO) Iz Laburističke stranke tvrde da je uhapšena kćerka Fikreta Abdića: MUP demantuje 

​Prije informacije da je uhapšena kćerka ratnog zločinca Fikreta Abdića, objavljeno je i da se na zastupnicu Abdić Pleho vrši pritisak

Laburistička stranka na svojoj Facebook stranici je objavila kako je uhapšena Edina Abdić Pleho, zastupnica u Skupštini USK-a

Međutim iz MUP-a USK demantirali su hapšenje.

– Po naredbi Općinskog suda Velika Kladuša vrši se pretres unutar zgrade Općine Velika Kladuša s ciljem pronalska nestalih pečata. Dosad niko nije uhapšen, kazao je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Video hapšenja postavljen je uz natpis:

“Je li to Država kakvu hoćete???? Je li Adnane Kapiću?? Je li to cijena tvoje tužilačke pozicije??? Je li zato nisi mogao čekati da Edina u jutro da iskaz, a mogla se pozvati na imunitet?? Je li s nezakonitom provalom u Kabinet Fikreta Abdića krijete broj mrtvih od korona virusa??? Je li ta afera treba da sakrijete kako ništa ni ti ni Vlada koja te podržava niste uradili da zaštitite ovaj narod?? BIJEDA STE, TUGA STE, DNO STE … A, vi, domaći ……….., gledajte, gledajte, gledajte …..

Sram vas bilo, stoji u objavi na Facebook profilu Laburističke stranke.

Inače, prije informacije da je uhapšena kćerka ratnog zločinca Fikreta Abdića, objavljeno je i da se na zastupnicu Abdić Pleho vrši pritisak.

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba