Vozite oprezno, pažnju obratite na odrone i učestala klizišta

U terminu od 09 do 14 sati zbog radova na redovnom održavanju tunela Karaula (M-18 Olovo-Kladanj) vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.

 

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina i dalje savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Aktuelni radovi

U terminu od 09 do 14 sati zbog radova na redovnom održavanju tunela Karaula (M-18 Olovo-Kladanj) vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.

 

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

 

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

 

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

 

Stanje na GP

 

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

 

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

 

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

 

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.