Vučić najavljuje 24-satni policijski sat u Srbiji

On je ocijenio da je dosad Srbiji više pomogla Kina nego Evropska unija, ali da Beograd očekuje pomoć i iz Brisela te Moskve.

– Imamo najstrožije mjere u Evropi, ali se nećemo ustezati da iduće sedmice uvedemo dvadesetčetverosatni policijski sat na 14 dana, ako ne budu bolji rezultati. Ako se ne budemo držali mjera, očekujte narednih dana tu odluku – rekao je Vučić u intervjuu za TV Prva i uputio izraze saučešća porodicama dosad 13 preminulih žrtava koronavirusa u Srbiji.

Za uvođenje potpune zabrane kretanja čeka se da kineski stručnjaci, koji su prošle sedmice doputovali u Beograd, kažu da brojevi o kretanju epidemije ukazuju na to da su takve mjere potrebne.

Te će se mjere, objasnio je Vučić, planirati u skladu s preporukama i bolničkim kapacitetima, za koje, kako je rekao, Srbija planira 20.000 kreveta,piše Faktor

Istaknuvši zabrinutost kako bi moglo biti i 1.000 zaraženih dnevno, Vučić je rekao da tad “ni Sajam, ni druge sportske dvorane neće imati dovoljno kreveta da prime sve oboljele”.

Izvor vijesti: haber.ba