Xherdan je “najstrašniji mačak na svijetu, ali svoju vlasnicu je osvojio na prvi pogled

gchvjzkhu
Ljubav koju vlasnica sfinks mačke osjeća prema svom ljubimcu najbolji je dokaz da ne treba suditi na osnovi tjelesnog izgleda.

Guardian je šestogodišnjeg Xherdana nazvao “najstrašnijom mačkom na svijetu”, ali vlasnica uvjerava da je riječ o umiljatom i pitomom stvorenju.

“Xherdan je vrlo živahan ljubimac i pokazuje svoje emocije u svakom trenutku i na svim mjestima. Ponaša se kao dijete tokom igre ili kada je gladan. Veoma je drag”, kaže vlasnica Sandra Filippi.

Filippi živi u Švicarskoj, a Xherdana je zavoljela već prilikom prvog susreta.

“Osvojio je moje srce na prvi pogled. Zaljubila sam se u njegovu naboranu ružičastu kožu mekanu poput breskve i njegove tirkizne oči”, navodi vlasnica.

Sandra često drži Xherdana u naručju kako bi mu pokazala koliko ga voli. Pokrenula je Instagram profil posvećen Xherdanu, kako bi sa svijetom podijelila sve čari njihovog prijateljstva i ljubavi. Mačak je brzo stekao oko 23.000 pratitelja, piše People.

Xherdanova vlasnica je poslije otvaranja profila shvatila da mnogi ljubitelji mačaka strahuju zbog Xherdanovog neobičnog izgleda. Vjeruju da je mačka zlobna, jer tjelesne karakteristike stvaraju takav dojam. Shvate da nisu u pravu kada pogledaju Xherdanove avanture i njegovo šarmantno ponašanje.

“Većina ljudi se na početku boji Xherdana, ali brzo promijene mišljenje. Zavole mačka tek kada ga dobro upoznaju”, objašnjava Filippi.

Iako se čini da mačke bez dlake ne iziskuju veliku pažnju, Filippi navodi da redovno održava higijenu očiju, ušiju i stopala životinje. Nije joj teško, jer joj naborani ljubimac donosi mnogo radosti u životu.