Za Keljmendija, Sejfovića i Ahmića zatraženo još dva mjeseca pritvora

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH još dva mjeseca pritvora za uhapšene u akciji Rez Elvisa Keljmendija, Ajlina Ahmića i Anela Sejfovića, osumnjičene za krivična djela organizovanog kriminala te međunarodno krijumčarenje narkotika.

Tužilaštvo BiH tvrdi da je grupa koristila Sky aplikaciju kako bi, putem zaštićenih poruka, obavljala nezakonit promet marihuane i kokaina. Keljmendi, Ahmić i Sejfović su, tvrdi Tužilaštvo, od polovine 2019. do hapšenja na teritoriji BiH, Turske, Albanije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i drugih zemalja EU nabavljali i prodavali kanabis, kokain, speed i heroin. Tokom korištenja aplikacije Sky Keljmendi je sebe nazivao Besa Bes i Cataleya, Ahmić je bio Avatar, a Sejfović Bernardo Provenzano. Kao član njihove grupe označen je i Aleksandar Nikolić, koji se predstavljao kao Kortez i Don Kortez.

Keljmendi i Ahmić se terete da su drogu kanabis prodavali za 900 do 2.300 eura po kilogramu, kokain od 35.000 do 45.000 eura po kilogramu, heroin od 15.000 do 20.000 eura po kilogramu, a speed od 1.000 do 2.000 eura po kilogramu. U narednim danima u Sudu BiH bi trebalo biti održano ročište, nakon čega će biti donesena odluka.

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba