ŽENA SE PORODILA NA KRUZERU, PA SAKRILA BEBU U ORMAR! Dijete umrlo u JEZIVIM mukama, sebe pravdala na najsramotniji način!

Istražni sudija u Grosetu odbacio je optužbu za ubistvo protiv Čan Žensel Pia Salahid, 28-godišnje Filipinke, koja je 17. maja rodila dijete na kruzeru Silver Visper pa je potom uhapšena zbog smrti deteta.

Istražni sudija je potvrdio je njeno hapšenje, pa je mlada žena ostala u zatvoru ali zbog optužbe za napuštanje djeteta koje je rezultiralo smrću. Njene dvije koleginice, koje su sa njom dijelile kabinu i koje su takođe bile uhapšene zbog smrti bebe, puštene su na slobodu, prenosi Index.hr.

One su joj pomogle da se porodi pa se smatra da su bile saučesnice u prikrivanju.

Sud je nakon što je dobio rezultate obdukcije odbacio optužbe za ubistvo. Za šta će tačno biti optužena osim za napuštanje djeteta, još nije poznato.

I ona je sama sve vrijeme istražiteljima tvrdila, kako pišu italijanski mediji, da nije htjela da ubije sina kojeg je nazvala Tejlor. Samo se plašila da će ostati bez posla pa ga je skrivala. Kad god je mogla, došla je da ga podoji. Bebu je ostavljala u ormaru s odškrinutim vratima kako ne bi pala s kreveta i kako je niko ne bi vidio i čuo plač.

Izvor vijesti: haber.ba