(VIDEO)Fuad Kasumović: Stranka NES je kriminalna organizacija, ponoviću 1000 puta!

U jučerašnjem izdanju emisije Dan uživo na televiziji N1 gostovao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je tom prilikom ponovno iznio niz oštrih kritika na račun stranke NES (bivša A-SDA) nazivavši je više puta „kriminalnom organizacijom“.

 

„Mijenjaju imena da prevare narod, banda, kupili su medije, prijete narodu, za mene je to kriminalna organizacija, ne želim da se moji građani ikakvih kabadahija bradatih, ćelavih boje…“, samo su neke od izjava kojima je Kasumović ocijenio NES.

 

S obzirom da i NES i Kasumovićeva stranka BHI KF za člana predsjedništva podržavaju Denisa Bećirevića, novinarka Emela Brzović potencirala je pitanje šta o Denisu Bećireviću govori činjenica da ga podržava kriminalna organizacija, ali Kasumović nije imao adekvatan odgovor. S druge strane predsjednik stranke NES Nermin Ogrešević iznio je uvrijedljive optužbe na račun Kasumovića izjavivši da mu treba uvesti alko-test.

 

Posebno interesantna činjenica je da Ogreševićeva NES (bivša A-SDA) u Zeničko-dobojskom kantonu vlast obnaša zajedno sa SDA, dok se npr. u Unsko-sansko kantonu oštro bori protiv SDA i podržava Denisa Bećirovića za člana predsjedništva kako bi za glavnog partnera zadržala SDP USK.

Pogledaj video.

 

Sve u svemu, činjenice govore da je NES (A-SDA) spremna na sve kombinacije kako bi bila u vlasti, ali da im je način vladanja u ZE-DO kantonu isti ili sličan kao u Unsko-sanskom kantonu.

Izvor:Uskvijesti.ba