BOSANSKA KRUPA TRAŽI BOLJE

Hasan Kahrić, po zanimanju magistar sigurnosti, kandidat je za Gradonačelnika Bosanske Krupe ispred Stranke demokratske akcije. Rođen je 1966. godine u Bosanskoj Otoci gdje i danas živi. Tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu uzeo aktivno učešće u odbrani naše jedine domovine kao pripadnik 505. Bužimske Viteške motorizirane brigade. Izgubio tri brata, od toga dva u ratu.

U bogatom radnom iskustvu više puta obnašao rukovodeće funkcije, od kojih izdvajamo: Ministar ministarstva unutrašnjih poslova u Vladi Unsko-sanskog kantona i dva mandata rukovodilac u Upravi za indirektno oporezivanje.
Hasan je dokazani patriota i veliki humanitarac, prije svega dobar sugrađanin i komšija. Čovjek sa dugogodišnjim radnim iskustvom i znanjem.
Kao što i sam kaže razloga za kandidaturu je mnogo, to najbolje znaju njegovi sugrađani. Smatra da može i spreman je riješiti nagomilane probleme u svom gradu a koji su u direktnoj nadležnosti Gradske uprave. Riješiti problem deponije i gradske kanalizacije je njegov prioritet.

Već 16 godina slušamo o ovom i nijemo gledamo širenje deponije i izlijevanje gradske kanalizacije u rijeku Unu. Bosanskoj Krupi treba promjena na bolje to se osjeti kod njegovih sugrađana.
Kao ako Bog da budući gradonačelnik bit će glas naroda, zajedno sa svojim sugrađanima graditi bolju i pravedniju Bosansku Krupu.