Izbori u Konjicu, Fojnici, Kiseljaku i Kreševu bez iznenađenja

Prema podacima CIK-a BiH, na lokalnim izborima u Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu glasalo je 27.386 birača ili 50,83 posto.

U Fojnici je glasalo 5.333 birača ili 51,81 posto, u Kiseljaku 8.077 birača ili 45,98 posto, Kreševu 2.179 birača ili 50,92 posto, a u Konjicu 11.797 birača ili 54,26 posto, pišu vijesti.

Prema prvim rezultatima lokalnih izbora u Konjicu, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Osman Ćatić zadržao je poziciju gradonačelnika Konjica, osvojivši oko sedam hiljada glasova. Ćatić je nadmašio svoje protukandidate, Emira Đulića iz Socijaldemokratske partije (SDP) i nezavisnog kandidata Adnana Faladžića, osiguravši nastavak svog mandata na čelu grada.

– Pred nama je već sutra mnogo posla, zato s istinskim opredjeljenjem da svojim djelovanjem opravdamo vaše povjerenje, očekujemo da zajedno koračamo dalje i kreiramo uvjete života kakve svi priželjkujemo – poručio je Ćatić.

Sabahudin Klisura iz Stranke demokratske akcije (SDA) osvojio je poziciju načelnika općine Fojnica. Dobivši povjerenje 2.380 građana, Klisura, koji je već ranije obnašao ovu funkciju, osigurao je značajnu prednost nad protukandidatima. Zahvalio je biračima na podršci i naglasio da će nastaviti raditi na razvoju općine.

– Ova pobjeda je potvrda dosadašnjih rezultata, ali i obaveza da radimo još više za našu Fojnicu. Fokus će biti na infrastrukturnim projektima, unapređenju lokalne ekonomije i poboljšanju kvaliteta života naših građana – poručio je Klisura.

Mladen Mišurić-Ramljak proglasio je pobjedu na lokalnim izborima za načelnika ove općine. Protukandidati Mišurić-Ramljaka bili su Armin Halilović iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Anel Topalović, koji je predstavljao Našu stranku i stranke Trojke.

Inače, Mišurić-Ramljak je načelnik Kiseljaka od 2004. godine.

Boris Marić iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) sigurni je novi načelnik Općine Kreševo, s obzirom na to da je bio jedini kandidat na danas održanim izborima.

Marić će zamijeniti dosadašnjeg načelnika i stranačkog kolegu Renata Pejaka, uz kojeg je radio kao savjetnik.

Izvor vijesti: haber.ba