ASIM SKALIĆ IGRA KVALIFIKACIJE ZA OMLADINSKU LIGU ŠAMPIONA 

ASIM SKALIĆ DOJUČERAŠNJI MLADI ČLAN OFK BIHAĆ SA USPJEHOM IGRA U FK BORAC BANJA LUKA I ZAJEDNO SA SVOJIM KLUBOM 14.09.2022. IGRA KVALIFIKACIJE ZA OMLADINSKU LIGU ŠAMPIONA U IZRAELU PROTIV FC “ASHDOD” PRVAKA TE DRŽAVE

 

Asim (Mehmed) Skalić dojučerašnji član OFK Bihać, danas sa velikim uspjehom nastupa u dresu banjalučkog premijeligaša FK Borac. Naš Asim i njegovi roditelji zaslužuje da se kaže o razvojnom putu ovog robusnog napadača i vrsnog strijelca FK Borac Banjaluka. Rođen je 20.02.2005. godine u Bihaću, u Školu fudbala OFK “Bihać” upisuje se 10.03.2015. godine kod trenera Ismeta Saračevića Mimeta i Senada Hodžića, a nakon toga treneri su mu u ovom klubu bili još Ahmet i Armin Kečalović, sa kojima je postigao značajne rezultate na domaćim i internacionalnim turnirima, a posebno u okviru Omladinske lige Nogometnog saveza Unsko-sanskog kantona. Sa ekipom pionira OFK Bihać prilikom osvajanja prvog mjesta u Omladinskoj ligi USK, od strane Nogometnog saveza Unsko-sanskog kantona 2019. godine proglašen za najboljeg fudbalera lige.

U ligi predpionira USK-a bio je najbolji strijelac, te osvojio puno pehara i nagrada sa OFK Bihać za vrijeme boravka u ovom klubu. Iz poštovanja prema NK Metalac ističemo da je u tom klubu proveo prva tri mjeseca svog fudbalkog staža, nakon čega je prešao u OFK Bihać i bio član šest godina.

21.02.2021. godine iz OFK Bihać prelazi u FK “Krajina” Cazin gdje trenira i takmiči se u selekciji kadeta kod trenera Safeta Nadarevića bivšeg reprezentativca BiH.

04.03.2022. godine postaje jedan od velikih datuma za Asima Skalića, jer se ostvaruju dječački snovi da jednog dana pređeš veliki klub, upravo na taj dan mladi nogometaš i bivši član OFK Bihać prelazi u renomirani premijeligaški klub FK “Borac” Banjaluka, gdje i danas nastupa sa velikim uspjehom za selekciju juniora. Značajno je napomenuti da je Asim Skalić bez posredovanja sportskih menadžera postao član FK Borac, nakon probnih utakmica u ovom klubu, gdje je ocjenjen kao jedan od talentovanih igrača u svojoj uzrasnoj kategoriji. Ovo sve potvrđuje da uz lično zalaganje, profesionalan pristup i naporan redovni i vanredni rad na razvijanju vlastitog kvaliteta, donosi dobre rezultate. Asimov uspjeh je i velika potvrda dobrog rada s mladim igračima u Omladinskoj školi “OFK Bihać” i FK “Krajina”, a naročito u premijeligašu kao što je FK Borac Banjaluka.

Njegov fudbalski kvalitet znalački je prepoznao šef struke Zoran Dragišić na probnim utakmicama, koji je ovog mladog igrača priključio juniorima FK Borac Banjaluka. Pored Asima Skalića iz OFK Bihać u FK Borac Banjaluka još su bili članovi tog kluba i Amar Balić i Harun Vajzović.

Danas FK Borac Banjaluka ima jako kvalitetnu selekciju juniora koja je osvojila šampionsku titulu u Omladinskoj ligi N/F saveza Bosne i Hercegovine i tako stekla pravo da se takmiči u međunarodnim kavalifikacijama za Ligu šampiona. Svoju prvu utakmicu u kvalifikacijama za Omladinsku ligu šampiona FK Borac igra 14.09.2022.g. kada će odmjeriti snage sa svojim vršnjacima iz FC Ashdod u Izraelu, a revanš utakmica sa istim klubom igra se u Banjaluci 05.10.2022. godine. Pobjednik ovog meča igra u drugom kolu ovog takmičenja sa pobjednikom iz utakmice MTK Budimpešta : FK Jelgava iz Latvije.

Našem Asimu i njegovim roditeljima od srca čestitamo na dosadašnjim postignutim fudbalskim rezultatima i zahvaljujemo se na svemu što su učinili za naš klub OFK Bihać, te ponosni smo na njegov uspjeh i veliku podršku koju čine roditelji. U ime rukovodstva našeg kluba, koristimo priliku da se FK “Borac” Banjaluka posebno zahvalimo na korektnom i profesionalnom odnosu u svim fazama ovog transfera i želimo puno sportske sreće i uspjeha u daljem radu i takmičenju svih omladinskih selekcija i seniora FK “Borac” Banjaluka.

 

Rukovodstvo OFK “Bihać”