Bakir otvoreno Dodiku i Milanoviću: Uzalud vam trud, svirači, nećete drekom i harmonikom…

Izetbegović je kazao da Hrvatska nije oslobađala BiH već je vodila neodgovornu politiku koja je, između ostalog, rezultirala masovnim odlaskom hrvatskog stanovništva iz BiH

 

U Domu kulture u Jajcu održan je centralni predizborni skup Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Jajce, na kojem se članovima i simpatizerima SDA, te građanima Jajca obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

 

Ocijenio je Izetbegović da od okončanja agresije na BiH nije bilo važnijih izbora od predstojećih, te da je narod svjestan te činjenice.

 

Osvrnuo se Izetbegović na postupak Milorada Dodika, koji je svojevremeno doveo harmonikaše u zgradu Predsjedništva BiH.

 

Uzalud vam trud, svirači. Nećete drekom i harmonikom sakriti istinu. Ništa od onoga sa čime ste zamajavali narod niste postigli. NATO put je nastavljen, državna imovina je ostala u vlasništvu države, sačuvane su državne nadležnosti, izgubili ste kontrolu nad CIK-om, skinuta je ploča sa imenom Radovana Karadžića sa zgrade studentskog doma na Palama, srušena je nelegalna crkva u Konjević Polju – izjavio je predsjednik SDA.

 

Govoreći o izjavama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Izetbegović je kazao da Hrvatska nije oslobađala BiH već je vodila neodgovornu politiku koja je, između ostalog, rezultirala masovnim odlaskom hrvatskog stanovništva iz BiH.

 

– Bosanski Hrvati su naš narod, nisu vaš, bez obzira kakve mi sa njima imali probleme. Imate puno posla u Hrvatskoj, buja vam fašizam među omladinom. Prvo ostruži fašizam, pa tek onda koristi sapun i parfem – poručio je Izetbegović Milanoviću.

 

Na skupu su se također obratili predsjednik Općinskog odbora SDA Jajce Edin Hozan, predsjednik Kantonalnog odbora SDA SBK Asim Mekić, kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Refik Lendo, potpredsjednica SDA i nositeljica liste za Parlament FBiH Melika Mahmutbegović, nosilac liste SDA za Skupštinu SBK Tahir Lendo i kandidat za Skupštinu SBK Nisvet Hrnjić, saopćeno je iz SDA.