Brand MojSan donira 1.000 madraca za potrebe smještaja oboljelih od corona virusa u BiH

Domaći proizvođač sistema za spavanje brand MojSan, vlastite proizvodne kapacitete stavlja u funkciju pomoći prevazilaženja novonastale edipemiološke situacije u BiH u vidu vrijedne donacije madraca za potrebe smještaja oboljelih od corona virusa.

Raspoloživost madraca koji će moći biti korišteni za namjene smještaja oboljelih u bolnicama, izolatorijima ili drugim adekvatnim smještajima Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta, ova kompanija angažovanjem vlastitih resursa će omogućiti u roku od 48 sati od trenutka artikulirane potrebe od strane Vijeća ministara tj. Koordinacionog tijela BiH u službi zaštite ljudi i materijalnih dobara od prirodnih nesreća.

Brand MojSan koji slovi za društveno odgovornu kompaniju u BiH još jednom pokazuje visok stepen odgovornosti u trenucima kada je pomoć svih subjekata prijeko potrebna.

Epidemija corona virusa kao nesvakidašnja situacija zahtjeva koordinirano zajedničko djelovanje na pokušaju prevazilaženja krize. U trenutnim okolnostima pozitivne vijesti ovog tipa vraćaju nadu za lakše prevladavanje novonastale situacije.

Saznajemo da je tržišna vrijednost donacije u ukupnoj vrijednosti od cca 50.000 KM sa PDV-om.