Brat ubijene Amre: “Slomio sam se jutros, direktor policije nije nam ni saućešće izjavio”

Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre kazao je kako joj je danas trebao biti rođendan. Da je trebao biti dan radosti, sreće i veselja.

“Danas joj je rođendan. Ne mogu da izrazim zahvalnost svima koji su došli ovdje. Hvala i medijima. Kada bi mogla da vidi bila bi sa blagim osmjehom i njenom dobrotom. Izvinite što me ponesu emocije. Razumljivo je. Mi ćemo istrajati u svojim molbama, tihim molbama. Mi ćemo sigurno smijeniti ministra unutrašnjih poslova TK, koji nije imao empatije ni da izrazi sućut. I direktora Uprave policije TK i svima u lancu koji su odgovorni”, kazao je, te dodao:

“Mi smo imali dostajanstvo da ne plačemo, slomio sam se jutros. Oprostite. Moraju da imaju morala da daju ostavke. Da jednom u BiH krene odgovornost. Krene ljudska odgovornost. Sigurno ćemo istrajati. U narednih sedam dana moraju da podnesu ostavke. Ostavka ministra unutrašnjih poslova i direktora policije i svih ispod njih u hijerarhiji.

Moja sestra nije ubijena, ona je likvidirana. Brutalna likvidacija je izvršena nad mojom sestrom. Mi nemamo informacije, niko nam se nije zvanično obratio. Ne znamo gdje su njeni lični dokumenti, ne znamo gdje je njen telefon. Niko nas nije obavijestio da je obdukcija završena. Iz privatnih izvora smo saznali. Niko iz Tužilaštva nas nije obavijestio. Mi nemamo ključeve njenog automobila”, kazao je.

Na kraju svog obraćanja kazao je kako je vrijeme za promjene u BiH.

“Direktor policije svaki sedmi dan pije kafu u kafiću koji je nedaleko od MUP-a TK. Nije izrazio ni saučešće. Toliko o njegovoj empatiji i moralu. Hvala svim ljudima koji su došli. Molim vas da ne zaboravimo da oni moraju da podnesu ostavke ili do petka ostavke. Molimo. Ne naređujemo, molimo da podnesu ostavke. Vrijeme je za promjene u BiH. Na lik i djelo svoje sestre neću nikada zaboraviti, činit ću sve da nešto dobije ime po njoj. Ona je to zaslužila”, zaključio je Nedžad Kahrimanović, piše Tuzlanski

Izvor vijesti: haber.ba