DF: Schmidt sprema novu podvalu i bh. građane smatra zaostalima i glupima, ali očigledno se nalazi u velikoj zabludi

Demokratska fronta (DF) oglasila se saopćenjem za javnost povodom pisma koje je visoki predstavnik Christian Schmidt uputio predsjedniku FBiH Marinku Čavari i njegovim zamjenicima Milanu Dunoviću i Meliki Mahmutbegović.

Oni tvrde kako Schmidt bh. građane smatra intelektualno potkapacitiranima, te da je ovo još jedan pokušaj njegove podvale. 

Ističu kako je cilj reklamiranje navodne kooperativnosti HDZ-a BiH, sa ciljem uvođenja aparthejda kroz Izborni zakon BiH.

– Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt uporno pokazuje da građane Bosne i Hercegovine smatra intelektualno potkapacitiranima i zaostalima.

Schmidtov poziv predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari i potpredsjednicima Milanu Dunoviću i Meliki Mahmutbegović da bez daljeg odlaganja izvrše imenovanje sudija na upražnjenim mjestima u Ustavnom sudu FBiH, još jedan je dokaz toga.

Schmidt ničim izazvan apeluje na Dunovića i Mahmutbegović, a zna da je jedini krivac i jedini koji blokira pomenuta imenovanje Marinko Čavara.

Od tog besramnog izjednačavanja odgovornosti tamo gdje je ne može biti, a što je očitao postao manir kod onih predstavnika međunarodne zajednice koji ne žele dobro BiH, samo je još gora Schmidtova zadnja namjera, kojom se želi reklamirati navodna kooperativnost HDZ-a, a sve kako bi se pronašao kakav takav izgovor za nametanje aparthejda kroz Izborni zakon BiH.

Nažalost, ovo nije prvi put da gospodin Schmidt računa sa uspavanošću građana i probosanskih političkih opcija, kako bi podvalio i podmetnuo HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona. Obzirom na brojnost dobronamjernih savjeta koje je s tim u vezi dobio, ne može se izvući drugačiji zaključak do onog koji upućuje na to da Schmidt smatra kako je većina građana u BiH, naprosto glupa. Međutim, Schmidt se očito nalazi u velikoj zabludi, jer građani dobro znaju o čemu je ovdje riječ, kazali su iz DF-a.

 

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba