Do sigurne pobjede vaš Amarildo Mulić

Svoju kampanju temeljim na iskrenim namjerama i svom Programu koji je vrlo jednostavan, kratak, razumljiv i što je najvažnije OSTVARIV.

Potrebno je napomenuti da su budžetska sredstva u narednom mandatu već bitno opterećena projektima koji su pokretani bez prethodno obezbijeđenih sredstava poput novca za eksproprijaciju zemljišta za bihaćki aerodrom.

Mladim majkama bez posla iz Budžeta Grada Bihaća obezbijedit ću značajnu pomoć, jer mališani će sutra biti mladi ljudi, odnosno pokretačka snaga ovog grada. Zato moramo uraditi sve da oni imaju razlog da ostanu, a ja za to imam scenarij od njihovog rođenja, poput obezbijeđivanja sufinansiranja vrtića, podjela udžbenika i školskog pribora, osvjetljavanje školskih igrališta, obezbjeđivanje asistenata djeci sa poteškoćama u razvoju.

Od strateških infrastrukturnih projekata izdvojiću završetak projekta odvodnje otpadnih voda naročito u Mjesnoj zajednici Veliki Lug.

Izgradit ću parkirališta i urediti gradske saobraćajnice koje su predmet javnih kritika poput proširenja i uređenja saobraćajnica na Ozimicama 1, industrijskih zona, taksi stajališta, te osigurati nužnu elementarnu prometnu cirkulaciju.