Dolazi li vrijeme seoskih kabadahija !

Ne mogu da se ne oglasim na pisanje predsjednika MZ Pokoj, a u vezi posjete jednog od kandidata za gradonačelnika grada Bihaća gosp.Elvedina Sedica toj MZ gdje sam ja bio domaćin.

Cilj teksta je prije svega bio da ponizi i omalovaži i domaćina i gosta, a što je jako bezobrazno i nekorektno.

U tekstu da bi omalovažio mene licno oslovljava sa “navedeno lice” ne želeći da napise ni ime, ni prezime, ni nadimak, a dalje da bi me ponizio piše da lažem.

Ne mogu a da ne kažem da ja nisam “neko lice” nego da sam ja mještanin tog mjesta i da imam svoje ime, prezime i nadimak i da sam svoj na svome.

Možda je najbitnije za napomenuti da sam ja, Sanel Havić zvani Žile dao nesebičan i ogroman doprinos u proteklom ratu za odbranu svoje mahale, svog grada i države Bosne i Hercegovine i bilo bi u najmanju ruku korektno da me se, ako ne zbog doprinosa zajednici u infrastrukturi, poštuje zbog ovog prvog i bar kao takav mogu dočekati goste u svojoj mahali, pa ko god oni bili.

Cijeneći svačiju zelju za uspjehom na onom polju gdje se natječe jako je ružno da to bude na način omalovažavanja i ponižavanja drugog.

Smatrajući da je ovo ipak bila jedna ishitrena i nepromišljena izjava u želji za dominacijom mislim da vise NIKO neće uzeti sebi za pravo ulogu seoskog kabadahije i tako se ponese.