Dušan Petrović (81) iz Valjeva pobijedio koronu: “Nisam primao nikakvu terapiju, bio sam dobro”

Deka koji je zagazio u devetu deceniju života Dušan Petrović (81) iz Valjeva najstariji je građanin Srbije koji se izliječio od koronavirusa!

Petrović je prije dva dana, sa još dvojicom Valjevaca, pušten sa bolničkog liječenja, nakon što je ustanovljeno da su ozdravili. On je za “Kurir” rekao da je nakon 16 dana bolničkog liječenja konačno došao kući, kao i da je presretan što je u svojim godinama uspio da pobijedi ovaj opaki virus.

– I ljekari se dive kako sam se držao i kako sam se tako brzo oporavio! Ja sam jedno dva-tri dana ojsećao malaksalost i 14. marta sam primljen u bolnicu u Valjevu, a narednog dana sam prebačen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Od 19. marta sam u KBC ‘Dragiša Mišović’. Od 24. marta nisam primao nikakvu terapiju, bio sam dobro. Vjerujte mi da ne znam kako sam se zarazio, dosta sam šetao gradom i onda sam osjetio malaksalost – prisjetio se Petrović.

Svi su se strahovali za mene

On kaže da se raduje što je posljednji test pokazao da je negativan, kao i da je dobro što niko iz njegove porodice nema simptome ovog virusa.

– Djeca i unuci su se uplašili za mene, oni su svi dobro, hvala Bogu. Kad sam saznao da sam pozitivan, uplašio sam se s obzirom na moje godine, kako i ne bih. Bio sam pribran i svjestan da može da se desi i jedno i drugo. Meni je 81 godina i moglo je biti i jedno i drugo – ispričao je najstariji Srbin koji je pobijedio koronu i nastavio:

“Uspio sam; FARBAT ĆU JAJA ZA VASKRS”

Dušan Petrović podijelio je s nama i da se tokom boravka u bolnici našalio sa svojim sinom povodom Vaskrsa. – Sin me je upitao da li ću se vratiti iz bolnice za farbanje jaja, ja sam mu rekao da ću pokušati, ali da je kritično. I uspio sam, farbat ćemo jaja! Volim da se šalim sa djecom i unucima, baš smo povezani, ništa ne radim bez njihovog znanja – rekao nam je Petrović.

Umjesto respiratora pomogao mi kiseonik

– Od simptoma sam imao malaksalost, zaboravnost, nekoliko dana nisam znao ni gdje sam, ni koji je dan, ali se to popravilo. Inače, nisam imao hronična oboljenja, starački. Bio sam zdrav. U bolnici mi je jedna internistkinja rekla da imam zapaljenje pluća, ali mislim da nisam imao. Nisam bio na respiratoru, pet dana sam bio na kiseoniku, ali se nisam predao, borio sam se, svi ljekari su se čudili kako sam se brzo oporavio!

Petrović navodi i da je KBC ‘Dragiša Mišović’ vrhunska ustanova, a osoblje za desetku. – Svi su sretni što sam se oporavio. Presretan sam i ja, noćima u bolnici nisam mogao da spavam, sada sam se konačno naspavao, juče sam se probudio u pola 12! – naveo je Petrović.

Dr Dejan Branković / “U VALJEVU SE NE SMIRUJE”

Dr Dejan Branković, načelnik Hitne pomoći Valjevo, rekao je za “Kurir” da se situacija u tom gradu ne smiruje, kao i da je još pet zaposlenih u Hitnoj moralo u izolaciju: – Išli su na adresu kod pacijenta bez zaštitne opreme jer je poziv prijavljen kao da je epi-napad, a zapravo se radilo o pogoršanju korone. Zbog toga je još pet radnika moralo u izolaciju jer je takav postupak.

Izvor vijesti: haber.ba