HOROR U VRTIĆU: Radnica zlostavljala dijete, pa pokušala da prikrije zločin – policija pregledala snimke sa sigurnosnih kamera

Incident se dogodio 24. februara prošle godine, a 49-godišnja žena je pokušala da prikrije svoj postupak. Volker iz Mainsfilda je u srijedu osuđena na pet mjeseci zatvora na Krunskom sudu u Notingemu, nakon što je ranije priznala krivicu za jedno krivično djelo napada, zlostavljanja ili zanemarivanja djeteta.

Policija je, po prijavi incidenta, sprovela detaljnu istragu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera. Analizom snimaka, dokazano je da je Volker namerno nanela hranu po licu deteta sa posebnim potrebama. Nakon toga, Volker je pokušala da prikrije delo, prilazeći drugom detetu i glasno sugerišući da je žrtva uzela hranu od njih.

Istražiteljka Džeki Edvards iz policije Notingema izjavila je: “Osoblje vrtića je u poziciji najvećeg povjerenja kada je u pitanju briga o maloj djeci. Volker je izdala to povjerenje svojim užasnim postupcima, dodatno pogoršanim činjenicom da je dijete imalo posebne potrebe. Pokušala je da prikaže dijete kao problematično kako bi prikrila svoj postupak.”

“Dobrobit djece je od ključnog značaja za našu policijsku službu. Nakon što smo obavešteni o ovom incidentu, specijalizovani policijski službenici sproveli su temeljnu istragu koja je rezultirala ovom presudom.”

“Zahvaljujem roditeljima djeteta na njihovoj pomoći tokom ovog teškog perioda. Nastavićemo da ih podržavamo na svaki mogući način. Takođe, osoblje i menadžment vrtića zaslužuju pohvalu za brzu reakciju protiv Volker i za obavještavanje policije. Pružili su nam podršku tokom cijele istrage.”

Izvor: Srbija Danas/The Sun

Izvor vijesti: haber.ba