Influencer osuđen za ubistvo sina: ‘Polijevao ga je hladnom vodom ‘da očvrsne’, krhko tijelo to nije izdržalo…’

Oduzeo je dijete majci i “polijevao ga hladnom vodom da očvrsne”. Njegovo malo tijelo nije to uspjelo pretrpjeti – iscrpio se i razvio probleme s disanjem. Ali čak i u tom stanju nije odveden doktoru. Lyutyi je “svjesno nanosio teške tjelesne ozljede” Cosmosu, inzistirajući na tome da se beba hrani uglavnom sunčevom svjetlošću, kako je rečeno na sudu.

Prošloga tjedna priznao je krivnju pred sudom, nakon što je prethodno pokušao svaliti krivicu na partnericu, koja je već kažnjena s dvije godine društveno korisnog rada. Max je tvrdio da je Oxana imala manjak željeza u krvi, što je bila posljedica njezinih prehrambenih navika, a to je, po njegovim riječima, na kraju uzrokovalo bebinu smrt.

“Priznajem svoju krivnju”, izjavio je.

“Da sam znao da mi je sin nedonošče, da je njegova majka imala rizičnu trudnoću te da dijete pokazuje simptome bolesti, odmah bih nazvao bolnicu, bez obzira na želje i uvjerenja majke”.

Pozvao je parove da paze na svoje zdravlje prije začeća i posvete više pažnje djeci.

“Časni sude, uvaženi sude, još uvijek inzistiram na tome da nisam namjerno ubio svoje dijete. Ovo je isključivo zločin iz nemara… Još jednom ističem da sam svog sina volio, brinuo se o njemu”, izjavio je.

Lyutyi je bio u pritvoru godinu dana, a otkriveno je da je ondje jeo meso i tjesteninu s varivom, odbacujući vlastitu filozofiju.

Sudu je ranije rečeno da je Lyutyi htio odgajati sina na prehrani u kojoj ljudi dugo ostaju bez hrane i vode, a “hrane se sunčevim zrakama”. Optužen je da je partnerici branio dojenje djeteta, a opisan je i kao “radikalan fanatik za sirovu prehranu”.

“Planirao je eksperimentirati na djetetu, hraneći ga isključivo suncem, pa reklamirati javnosti da se tako može živjeti”, rekao je izvor.

Sudski dužnosnik izvijestio je da je Lyutyi kažnjen s 1000 eura, a Oxanina majka optužila ga je da vodi sektu.

“Protivila sam se tome da moja kći bude u sekti”, rekla je.

“Sve sam osjetila i rekla joj da je Maxim lud, ali nije me slušala. Oxana je tamo živjela kao svinja. Što je više prema meni bila hladna i distancirana, to je sve viša postajala njegova robinja”.

“Branio joj je da hrani dijete. Vjerovao je da ga sunce hrani”, rekao je Oxanin rođak Olesya Nikolayeva.

“Oxana je pokušavala potajno dojiti dijete, ali jako se bojala Maxima. Kako je moguće hraniti bebu sunčevim svjetlom? Bebi treba majčino mlijeko”.

Lyutyi je porodio dijete kod kuće, braneći Oxani da ode u bolnicu. Naposljetku je iznemoglo dijete odlučio odvesti liječnicima, no medicinsko osoblje nije moglo učiniti ništa kako bi spasilo pothranjenog Cosmosa, koji je u tom trenutku težio 1,6 kilograma.

Oxanina majka ranije je ispričala da je svojoj kćeri slala novac kako bi joj pomogla koliko god je mogla, ali da nije mogla djetetu nabaviti dovoljno hrane pod budnim okom svog partnera, prenosi Jutarnji.

“Zabranio joj je da hrani dijete. Oxana mi je rekla da je potajno hranila bebu, ali nije imala dovoljno novca. Slala sam joj novac od penzije i potajno je kupovala dječju hranu”.

Izvor vijesti: haber.ba