Prve reakcije iz HDZ-a na izlazne ankete: “Moj prvi refleks…”

Prema izlaznim anketama Nove TV, HDZ i partneri osvajaju 58 mandata, SDP i partneri 44, Domovinski pokret i partneri 13, Možemo i partneri 11, Most i partneri 9, NPS (Matija Posavec) 2 mandata, IDS i partneri također 2 mandata, a jedan mandat osvaja Fokus.

Ovakva izlaznost daje veliki izborni legitimitet pobjedniku”, kaže Branko Bačić našoj Jeleni Bokun nakon objave izlaznih anekta. “I pri velikoj izlaznosti, mi smo prvi izbor naših sugrađana”, rekao je Bačić zahvaljujući biračima koji su zaokružili HDZ.

“Ove ankete su potvrdile naša očekivanja”, kaže. Dodaje i kako su prije osam godina izlazne ankete HDZ-u davale 57 mandata, a završili su sa 63. “Moj prvi refleks na ovaj razultat je da sam više nego zadovoljan”, kaže.

Milanović je, kaže Bačić, mobilizirao i homogenizirao biračko tijelo HDZ-a, a bilo bi bolje, kaže, da je utakmica bila fer i normalna, a to, kaže, nije bila. Ipak, nije dugo htio pričati o Milanoviću. Rekao je i kako do kraja večeri očekuje bolje rezultate od ovih koje njegovoj stranci daju izlazne ankete. “Ovo je naš treći mandat, u trećem mandatu osvojiti više nego ljevica zajedno je za mene fascinantan rezultat. Rezultati su dobri, oni su potvrda da smo proteklih osam godina dobro radili i opravdali povjerenje naših građana”, kaže.

Uvjereni smo da ćemo imati treću vladu Andreja Plenkovića, kaže Branko Bačić.

“Postoje granice do kojih možete doći,ali i one koje ne smijete prijeći. Ovdje je bilo riječi koje su prešle granice normalnog političkog sučeljavanja. Zadnjih dana u kampanji prorade u nama emocije pa se čuju ružne riječi”, kaže Bačić dodajući da je fokusiran na rezultate HDZ-a te da će biti jasniji oko mogućnosti suradnje s DP-om ili Mostom kad budu poznati konačni rezultati. prenosi n1

Izvor vijesti: haber.ba