JOŠ JEDAN SLUČAJ PORODIČNOG NASILJA: Tukla i izgladnjivala svoju majku (96), žrtva BRANILA kćerku pred policijom!

Policija je saopštila da su u petak pozvani u kuću majke i kćerke da izvrše provjeru dobrobiti majke.

Policajci su primijetili više modrica na podlakticama, šakama i nogama žrtve i rekli da je žrtva oklijevala da objasni kako ih je dobila. Starija žena je primljena u bolnicu radi liječenja. Žrtva je policajcima rekla da njena kćerka živi sa njom i da se brine o njoj posljednjih šest mjeseci, dok se prema dokumentima ona brine o svojoj majci od 2022.

Policija je saopštila da je žrtva prvobitno negirala da ju je njena kćerka ikada udarila, ali priznala da su se njih dvije više puta svađale oko toga da je majka probudila svoju kćerku usred noći. Majka je tada tvrdila da je zadobila povrede tako što se okliznula i pala na pod.

Stanar koji živi u zadnjem dijelu kuće rekao je policiji da je u nekoliko navrata spremao hranu za žrtvu jer joj je žrtva rekla da je satima bila bez hrane. Stanar takođe tvrdi da je žrtvi promijenio pelene za odrasle jer to nije uradila njena kćerka, kao i da je čuo žrtvu kako cijele noći vrišti, nakon čega je primijetio i modrice na njoj.

Stanar je policiji pokazao i video snimak razgovora sa žrtvom u kojem ona priznaje da je modrice nanijela njena kćerka. Majka je poslije toga priznala da je lagala detektive kako bi zaštitila svoju kćerku.

Kćerka je privedena pod optužbom za zapostavljanje i fizičko nasilje nad starijom osobom, ali je puštena nakon plaćene kaucije od 15.000 dolara, piše Srbija Danas.

Izvor vijesti: haber.ba