Krajem sedmice temperature i do 30 stepeni

Bez dugotrajne stabilizacije vremena, navode meteorolozi BHMeteo.ba.

Sunčane dane brzo bi prekidale povremene fronte uz kišu, pljuskove a obzirom na visoke temperature i lokalno grmljavinska nevremena.

NOĆ NA PONEDELJAK I PONEDELJAK(25.03.) – hladna fronta nas polako napušta. Padavine su u većini krajeva prestale uz djelimično razvedravanje. Ostala je još Hercegovina i istočni dio Bosne gdje se stabilizacija vremena očekuje u narednim satima. Noć pred nama djelimično vedra i prohladna, samo još rijetko uz zaostali pljusak kiše, snijega.

Do jutarnjih sati lokalno moguć slab mraz, ponajviše u zapadnom dijelu Bosne. Jutarnje temperature sutra od -2 do 5°C. U planinskim krajevima nešto hladnije.

Tokom dana pretežno sunčano i ugodnije uz temperature između 11 i 15°C.

UTORAK(26.03.) – sa jugozapada postepeno naoblačenje uz kišu i pljuskove koji će najprije zahvatiti Hercegovinu i zapad Bosne. Kasnije u toku dana lokalno kisa i u ostatku zemlje. Temperature u porastu a jugo u postepenom jačanju.

Srijeda i noć na četvrtak nam donose dinamične odlike vremena. Umjeren do jak jugo uz lokalno olujne udare i promjenivu naoblaku. U noći na četvrtak zahvatit će nas nova fronta sa zapada donoseći prolazno kisu i pljuskove sa grmljavinom širom zemlje. Tokom četvrtka vrijeme bi se postepeno stabilizovalo. Od petka više sunčanog vremena i svakim danom sve toplije sa temperaturama preko 25°C, a lokalno i do 30°C.

Izvor vijesti: haber.ba