Legendarni fudbaler pronađen pretučen, jedva je mogao govoriti

Proslavljeni engleski fudbaler Pol Gaskojn (Paul Gascoigne, 57) ponovo je dospio u centar pažnje nakon što je pretučen pronađen u blizini hotela u Bornmutu.

Kako je naveo posjetilac hotela, vidio je kako se Gaskojn svađa sa dvoje ljudi, ženom i muškarcem koji su mu pokušavali uzeti novac, u neposrednoj blizini.

Izvjesni Teri Svinton (Terry Swinton) je za “Daily Mail” izjavio kako je odmah prepoznao svog idola.

Gaskojn je bio pretučen i u momentu kada mu je Svinton ponudio novac pomenuti dvojac, koji je napao legendarnog fudbalera, je probao da otme i tih deset funti.

Nakon što su pobjegli, Svinton uveo Gaskojna u hotel. Bio je neko vrijeme s njim i onda ga ostavio s osobljem.

Kako je ispričao Svinton, Gaskojn nije mogao sastaviti rečenicu uz dodatak da je bio psihički i fizički izmaltretiran. Ujutru kada se probudio istakao je da je Gaskojn i dalje bio tu zajedno sa osobljem, ali da je i tada on jedva govorio.

Popularni Gaza godinama ima problem s alkoholom i drogom zbog čega je punio naslovnice britanskih tabloida. Sada je doživio nasilje.

Tužna sudbina jednog od najtalentovanijih veznjaka svoje generacije.

Podsjetimo, Gaskojn je u svojoj karijeri igrao za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers, Midlzbro, Everton, Barnli, a karijeru je okončao u Gansu Tianmi i Boston junajtedu.

Za reprezentaciju Engleske je nastupao od 1988. do 1998. i u tom periodu sakupio je 57 mečeva i deset golova.

Izvor vijesti: haber.ba