Milan preživio pakao Napulja za prvo polufinale Lige prvaka od 2007. godine!

Na stadionu Diego Armando Maradona u Napulju odigran je revanš susret četvrtfinala Lige prvaka. Milan je na teškom gostovanje kod Napolija odigrao 1:1 i na kraju sa ukupnih 2:1 prošao u polufinale, svoje prvo nakon 2007. godine.

 

Kada ih je žrijeb spojio u četvrtfinalu, bilo je jasno da će to biti 180 paklenih minuta, velike borbe, sjajnih poteza i da će nijanse odlučiti. Na kraju, Rossoneri su bili uspješniji. Dobili su iskusno prvi meč sa 1:0, a večeras preživjeli pakao napuljskog stadiona i otišli u polufinale.

 

Sam početak nagovijestio je žestoke napade Napolija, koji je želio što prije da poništi prednost rivala sa sjevera Italije. Redali su se opasni napadi i korneri, ali se Milanova odbrana na čelu sa sjajnim Maignanom na golu znala odbraniti.

 

Nakon što je preživio ofanzivu Napolitanaca, Milan je u 22. minuti dobio zlatnu priliku za vodstvo. Leaa je nepropisno zaustavio Mario Rui, pa je dosuđen penal. Odgovornost je preuzeo Olivier Giroud, ali je udarac Francuza pročitao i odbranio Meret.

 

U 28. minuti se Giroud mogao iskupiti, ali je s njegov udarac sa samo 10 metara uspio da odbrani sjajni Meret. Zbog povreda Luciano Spalletti je vrlo rano morao da napravi dvije izmjene, pa je u 34. minuti ubacio Lozana i Oliveru umjesto Politana i Ruija.