Milanović o Pelješkom mostu: Podignut je u interesu Hrvatske, a ne na štetu i u inat BiH

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sinoćć je na otvorenju Pelješkog mosta rekao kako je most podignut u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome u inat.

 

– Pelješki most podignut je u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome i nikad u inat, nikome na štetu, naročito ne u inat ili na štetu Bosne i Hercegovine – rekao je Milanović, a prenijela Hina.

 

Dodao je kako bismo tako razmišljali i da BiH i nije domovina i hrvatskog naroda, domovina naše braće i sestara bez čijeg ratnog doprinosa također ne bismo bili na ovome mjestu.

 

Ovaj je most na dobrobit svih ljudi, neovisno o naciji, vjeri, državljanstvu, socijalnom statusu, porijeklu, uvjerenjima. Most građen sa suprotnim motivima popustio bi kad-tad pod teretom vlastite besmislenosti – kazao je hrvatski predsjednik.

 

Podsjetimo, sinoć je svečano otvoren i u promet pušten Pelješki most. Redovan promet se počeo odvijati nakon ponoći.

 

I dok je otvaranje mosta u Hrvatskoj velika vijest, građani Neuma su zabrinuti. Ugostitelji i trgovci zabrinuti su da će uvelike pasti promet magistralnom cestom kroz Neum, što će njima ugroziti poslovanje, a zabrinuti su i hotelijeri i privatni iznajmljivači apartmana jer će, kako kažu, vjerojatno biti manje gostiju.