Ministrica Milićević: Niti sam, niti bih ikada blokirala nabavku testova

Niti sam blokirala, niti bih ikada blokirala nabavku testova pogotovo što sam svjesna, možda imam više informacija, o stanju nesreće izazvane koronavirusom, poručila je zapovjednica Federalnog štaba civilne zaštite Jelka Milićević, koja je i federalna dopremijerka i ministrica finansija.

Milićević je na konferenciji za medije, nakon redovne sjednice Štaba, komentarisala napise da je ona blokirala nabavku testova za detekciju infekcije izazvane koronavirusom.

– Ono što sam ja tražila, i što ću tražiti, a to je da sve aktivnosti mora predlagati i predvoditi zdravstvena struka – naglasila je Milićević, dodajući da cijeli niz ljudi mora reći šta su prioriteti.

Poručila je da zdravstvena struka po vertikali mora ispostaviti potrebe Štabu civilne zaštite.

– Mi moramo naći način i osigurati sredstva, i isporuku po njihovim zahtjevima – rekla je Milićević.

Medijski napisi su nastali nakon imenovanja novog Federalnog štaba civilne zaštite, 25. marta, i obrazloženja da prethodni saziv “nije odgovorio na zadatke kao što je nabava medicinske opreme”.

Milićević je, pored ostalog, podsjetila da je raniji saziv donio Odluku o nabavci 30.000 komada testova za detekciju, a da je danas u Federaciju BiH došlo više od 20.000 testova.

Vijest Ministrica Milićević: Niti sam, niti bih ikada blokirala nabavku testova se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.