MONSTRUM UBIO DJEVOJČICU (14), ONDA JE SKINUO I… Njemačka je zgrožena ovim zločinom

Poslije osam mjeseci od zločina počelo je suđenje mladiću. On je priznao da je poslije svađe sa davio tinejdžerku dok nije izgubila svijest,a onda je skinuo odjeću sa nje i slikao je, kako je rekao da bi je ucjenjivao kada se osvijesti. On je na suđenju tvrdio da nije želio da je ubije, piše alo.

Htio da je ucijenjuje snimkom

Optuženi je rekao na suđenju da je bio žrtva otmice nekoliko mjeseci prije zločina. Njega je kako je rekao muškarac tri dana držao zatočenog i se.sualno zlostavljao. Nakon što je pobjegao, Rene je rekao da je planirao da ga ubije, a da je za taj plan znala i njegova prijateljica Mari Sofi.

On je navodno htio da se osigura snimkom go.e djevojčice “kako ne bi otišla na policiju i prijavi ga kad se opet osvijesti”. Optuženi je negirao da je namjeravao da je ubije.

Državno tužilaštvo Nemačke ga tereti za ubistvo djevojčice iz se.sualnih pobuda i za skrnavljenje leša.

Žrtvin telefon pronađen kod ubice

Djevojčica je pronađena je mrtva uz put u Bad Emstalu (okrug Kasel) 28. septembra, nakon što je prijavljen njen nestanak. Pronašao je jedan mještanin koji je krenuo u sječu drva. Rene je ubrzo uhapšen a prilikom pretresa kod njega je pronađen u jakni žrtvin nestali mobilni telefon.

Istražioci su pronašli i dva snimka koji prikazuju tijelo ubijene djevojčice i vidi se kako je osoba koja je snimala dodiruje tijelo rukom. Rene G. je u pritvoru od hapšenja prošlog septembra, a navodno je iz susednog Naumburga.

(Tagesšau)

Izvor vijesti: haber.ba