Novi detalji nesreće u Hrvatskoj: U njemačkom autu poginuo stariji par

Kako se neslužbeno saznaje, u stražnji dio njihovog auta, njemačkih registarskih tablica, udario je kamion i odbacio ga na ogradu između dva smjera auto-puta.

Iz policije su poručili da je saobraćaj uspostavljen, ali je usporen, odvija se pretjecajnom trakom. Pozvali su vozače na oprez.

Županijska državna tužiteljica u Sisku Marijana Matijević Pišonić dala je izjavu za medije nakon nesreće.

“U jutarnjim satima na auto-putu u smjeru jug u neposrednoj blizini Novske dogodila se saobraćajna nesreća. Provela sam uviđaj zajedno sa policijskim službenicima Novske. Došlo je do saobraćajne nesreće, tako da je vozač teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka upravljao autocestom u smjeru Lipovca te je došlo do naleta na lično vozilo njemačkih registarskih oznaka u kojoj su se nalazile dvije osobe, hrvatski državljani, starije životne dobi. Uslijed naleta te dvije osobe su smrtno stradale. Provest će se kriminalističko istraživanje u kojem će se utvrditi sve okolnosti. Naložit će se sve potrebne radnje kako bi se razriješile sve okolnosti. U daljnjem istraživanju utvrdit će se i brzina oba vozila koja su učestvovala u nesreći”, kazala je državna tužiteljica, prenose mediji.

Tijela preminulih prevezena su na obdukciju, pišu Vijesti.ba.

Izvor vijesti: haber.ba