Novi detalji pljačke 2 miliona KM u Banjoj Luci: Uhapšen Gruzijac, pljačkaši pobjegli u Doboj

Državljanin Gruzije N. T. uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa pljačkom u banjalučkom naselju Lauš gdje je od vlasnice mjenjačnice J. Š. ukradeno oko dva miliona maraka, potvrđeno je za ATV.

Gruzin je uhapšen jučer, a jutros je sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci gdje ga ispituje dežurni tužilac.

Sumnja se da je ovaj državljanin Gruzije bio jedan od članova kriminalne grupe koja je pripremila i izvela filmsku pljačku. Za ostalim članovima grupe se i dalje traga, kao i za opljačkanim novcem.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je polako počela da sklapa kockice. Utvrđena je ruta kretanja razbojnika, a pronalazi se i sve više dokaza za koje se vjeruje da će pomoći u otkrivanju počinilaca.

ATV piše da su razbojnici nakon pljačke pobjegli u Doboj, a tokom bjekstva su izmijenili više vozila.

Dva vozila, za koja se sumnja da su pljačaši koristili, pronađena su i radi se o seatu, te audiju koji je otkriven u banjalučkom naselju Paprikovac.

– Dosadašnja istraga ukazuje da su se osumnjičeni nakon pljačke seatom krenuli da bježe prema UKC-u Republike Srpske. Na parkingu, u ulicu Majke Jevrosime, su ostavili seat i presjeli u audi koji je pronađen napušten u ulici Jovana Raškovića u naselju Paprikovac – otkriva izvor ATV-a.

On navodi da su pljačkaši nakon toga bježali prema Zalužanima gdje su, po svemu sudeći, krenuli da otvaraju ukradene torbe. U jednoj od njih su pronašli mobilni telefon koji je vlasnica prethodno sakrila.

– Signal tog mobilnog telefona je ugašen na baznoj stanici u Zalužanima. Daljim operativnim radom se došlo do informacija i dokaza da su pljačkaši pobjegli u Doboj – otkriva izvor blizak istrazi.

Izvor vijesti: haber.ba