Obrazovni portal besplatno dostupan nastavnicima za bolje kreiranje online nastave u BiH

Izdavačka kuća Sarajevo Publishing za vrijeme epidemije koronavirusa u našoj zemlji učiteljima i nastavnicima u vanrednim okolnostima potpuno besplatno ponudila je obrazovni portal na kojem mogu pronaći elektronske materijale za lakše izvođenje online nastave.

U središtu velikih promjena uzrokovanih pandemijom koronavirusa našlo se upravo obrazovanje, kao najznačajniji stub svakog društva. Za vrlo kratko vrijeme prosvjetni radnici i škole u Bosni i Hercegovini su, skoro potpuno nespremni, prihvatili preporuke resornih ministarstava, prilagodili se novonastalim prilikama i krenuli sa realizacijom online nastave.

Nastavnicima su za novi model rada bili naročito važni upravo materijali u elektronskoj formi, koje bi prilagođavali i dijelili sa kolegama i učenicima. Zbog situacije u kojoj su se našli svi građani naše zemlje izdavačka kuća Sarajevo Publishing 13. marta je uporedo s početkom realizacije online nastave u pojedinim kantonima, stavila na raspolaganje školama i prosvjetnim radnicima sve elektronske materijale, kako bi im olakšali postojeće stanje i online izvođenje nastave.

“Učinili smo u potpunosti dostupnim sve materijale naše izdavačke kuće i to udžbenike u elektronskoj formi, audio fajlove, prezentacije, nastavne filmove i dodatni pomoćni materijal. Svi sadržaji su dostupni na našem obrazovnom portalu i učitelji nastavnici im, bez ograničenja, mogu pristupiti nakon registracije na www.obrazovniportal.ba”, kažu iz ove sarajevske izdavačke kuće.

Također, iz Sarajevo Publishinga su pozvali sve učitelje i nastavnike da im se pridruže i u kreiranju novih materijala, koji će biti dostupni svim prosvjetnim radnicima, kao i to da im pošalju informacije o tome na koji način rade u vanrednim uvjetima, ali i šta bi im bio koristan materijal, na čijoj bi pripremi radili.

“Neophodna je kolegijalnost i dobra saradnja na svim nivoima, kako bismo iz novonastale situacije izvukli samo najbolje, a najcjenjenija je razmjena iskustava i primjera dobre prakse, kako bi nastavni proces bio realiziran na najbolji mogući način”, kažu iz ove izdavačke kuće.

The post Obrazovni portal besplatno dostupan nastavnicima za bolje kreiranje online nastave u BiH appeared first on usn.ba.