ON JE SADA SVJEDOK U SLUČAJU SVIREPOG UBISTVA MALE DANKE Saslušanje umrlog brata krilo odgovore, tajnu sada čuva otac?

BEOGRAD/BOR – Posle teškog dana u kojem je Srbija prošle nedelje saznala da male Danke Ilić (2), koja je nestala 26. marta u borskom naselju Banjsko polje, više nema, crni događaji na istoku Srbije ne prestaju da se nižu.

Dalibor D. (40), kog je istraga teretila da je zajedno sa svojim ocem Radoslavom D. (73) pomogao bratu Dejanu D, koji je priznao da je devojčicu udavio nakon što su je on i Srđan J. udarili službenim automobilom, da Dankino telo izmesti sa deponije i sakrije na novu lokaciju, preminuo je u noći između subote i nedelje u Policijskoj upravi u Boru.

Uprkos munjevitom reagovanju i policije i lekara, brat osumnjičenog je preminuo što bi moglo uticati na rasvetljavanje jednog od najsvirepijih ubistava koje je teško pogodilo sve građane Srbije.

Čitav slučaj, koji se pomno prati ne samo u našoj zemlji nego i u regionu, ostavlja mučan utisak pre svega na roditelje manje dece koji su zgranuti zverstvom i svirepošću koje se dogodilo u predgrađu Bora u poslednjim danima marta.

Saopštenje policije

– D. D. je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, on je u 3.10 preminuo, a od strane lekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt – saopšteno je u policiji. O događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru, koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Od saslušanja umrlog brata mnogo se očekivalo

Deceniju mlađi brat Dejana D. trebalo je da zajedno sa ocem bude saslušan u nedelju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, nakon što bi im istekla mera zadržavanja. Očekivalo se da on i otac Radoslav daju precizna obaveštenja gde se krije telo devojčice. Tokom celog jučerašnjeg dana bilo je neizvesno da li će otac biti priveden na saslušanje posle svega što se dogodilo, da bi u popodnevnim satima stigla vest da je Radoslav izveden pred sudiju. Branio se ćutanjem i određen mu je pritvor od 30 dana.

Kako je posle saslušanja saopšteno, naložena je i obdukcija tela preminulog Dalibora. Istraga je očekivala da bi upravo Dalibor i Radoslav mogli da objasne okolnosti kako je, dva dana posle smrti Danke Ilić, 28. marta, u trenutku dok su sve policijske snage bile usmerene na teren Banjskog polja tražeći je, njeno telo preseljeno sa deponije na Starobanjskom putu i na koju lokaciju.

Dalibor, koji je priznao da je zajedno sa ocem pomagao bratu u ovom nedelu, u subotu je vodio policiju na više lokacija. Ni na jednoj, međutim, nije nađeno telo Danke Ilić.

A da se od ovog saslušanja očekivalo mnogo, potvrdio je i Zoran Šašić, zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) koji je gostujući na TV Hepi rekao da bi to moglo da donese nove dokaze ne samo o Dejanu i Srđanu, koji su okrivljeni za teško ubistvo učinjeno na svirep način, već i o onima koji su pomogli da se dokazi sakriju.

Daliborova smrt je u selu Zlot, u kojem je živeo sa bratom, ocem i majkom, dočekana je s nevericom. I dok su na društvenim mrežama odmah po zvaničnim informacijama da je preminuo, mnogi komentarisali da ga je “stigla pravda i muke male Danke”, “da treba da gori u paklu”, meštani su tu vest dočekali u tišini.

Podsetimo, Dejan D. (50) na saslušanju u tužilaštvu priznao je izvršenje krivičnog dela, za razliku od Srđana J. (50), koji se branio ćutanjem. Njih dvojica su osumnjičena za teško ubistvo Danke Ilić (2) u Banjskom polju.

Potom su uhapšeni i Dejanov otac Radoslav (73) i brat Dalibor (40) zbog, kako je naveo MUP, osnovane sumnje da su Dejanu pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.
Kurir
Inače, pokojni Dalibor, kao i Dejan i njegov saučesnik Srđan Janković, bio je zaposlen u JKP Vodovod, što ukazuje da teren u Boru i okolini dobro poznaju, a što su mogli da iskoriste prilikom sakrivanja Dankinog tela. Dejan u selu Zlot deli dvorište s pokojnim Daliborom, gde žive i njihovi roditelji. Međutim, Dejan nije oženjen, živi zajedno sa njima.

Podsetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su kolege koje su 26. marta devojčicu udarile službenim vozilom, a potom istim njeno telo odvezli na deponiju gde su ga prvobitno bacili, odakle je kasnije, kako se sumnja, premešteno na drugu lokaciju.

Potraga za telom Danke Ilić je i dalje u toku.

Pravili se nevešti: Ovako su govorili pokojni brat i otac

Dalibor je prvobitno tvrdio da je u šoku zbog svega što mu se dešava sa bratom rekavši: “Moj brat je od juče u policiji. Odveli su ga iz kuće, ali ništa ne znam, niko nam nista ne govori! Nadam se i molim Boga da on ne stoji iza ovoga. Čekamo informacije”.

Tako se i otac Radoslav pravio iznenađenim.

“Ja ne znam šta više da kažem, potpuno sam iznenađen šta nas je ovo snašlo. Pritom ja sam srčani bolesnik, Hitna pomoć je dolazila da pomogne meni i supruzi, a jutros su mi odveli i drugog sina kako bi ga ispitali. Mi sada ništa ne znamo još, ako je kriv, onda i treba da odgovara, policija neka radi svoj posao, ja ništa ne znam”, rekao nam je otac osumnjičenog Dejana i dodao da uopšte ne može da se seti zbog celokupnog stresa koji proživljava, kada su mu uopšte uhapsili sina.

“Ne mogu da se setim kog dana su ga odveli, mi smo lošeg zdravstvenog stanja, nisam pri sebi baš, znam da je policija dolazila na imanje, ali ovde ništa nisu našli. A nisam mogao da znam da se nešto čudno dešava sa Dejanom, nismo nešto pričali ovih dana, ode samo na posao i vrati se i nisam primetio da se drugačije ponašao”, ispričao je Radoslav nakon čega nam je rekao i da je Dejan imao zdravstvenih problema, odnosno, kako kaže, “prošle godine u ovo vreme doživeo je infarkt”.

Podsetimo, Dejan D. je priznao da je golim rukama udavio malu Danku,piše

Izvor vijesti: haber.ba