Poršeom se zabio u državljane BiH pa pokušao da prevari policiju

Kako prenose njemački mediji, dvojica državljana BiH, jedan u ford kugi, a drugi u amaroku vozili su sinoć jedan iza drugog kada su odlučili da naprave pauzu i odmore se. Izlazeći sa auto-puta i krećući se ka odmorištu na njih je odjednom naletio porše kajen i došlo je do lančanog sudara u kojem je povrijeđen državljanin BiH (35), koji je bio za volanom amaroka.

Vozač i suvozač iz poršea izašli su da vide u kakvom stanju je 35-godišnji vozač iz BiH. I sve bi prošlo uobičajenom procedurom da nakon nekog vremena odjednom na odmorište nije došao 65-godišnjak, koji se policijskom patroli iz Memingena predstavio kao vozač poršea! Državljani BiH su odmah osporili tvrdnje ovog 65-godišnjaka, objasnivši policiji ko ih je zaista udario.

Na kraju se ispostavilo da su i vozač i suvozač iz poršea zapravo bili pod uticajem alkohola i pokušali su policiji da “podvale” drugog vozača.

Tada je policija započela detaljni pretres vozila i provjerila vozača i suvozača. U poršeu je pronađena manja količina narkotika, a provjerom je utvrđeno da vozač, koji je udario državljane BiH, nema ni vozačku dozvolu. U jednom momentu je nastao potpuni haos i policija nije mogla da utvrdi ko je zaista bio za volanom poršea. Na kraju su izuzeti i uzorci krvi, a porše je zaplijenjen. Najdeblji kraj će vjerovatno izvući 65-godišnjak koji se lažno predstavio kao vozač poršea koji će biti prijavljen za ometanje pravde, prenose nezavisne.

Izvor vijesti: haber.ba